Terug naar overzicht

Hoge waardering competenties kraamverzorgenden Kraamzorg de Waarden en ontwikkeling Monitor in de Zorg.

Uit uitkomsten blijkt dat de cliënttevredenheid voor de zorgverlening door Kraamzorg de Waarden erg hoog ligt.

Met name op de competenties blijkt uit recente cijfers dat wij als organisatie aanzienlijk hoger scoren ten opzichte van andere kraamzorgorganisaties!

In onderstaande grafieken zie je links de waardering voor de competenties van kraamverzorgenden van Kraamzorg de Waarden, en rechts zie je de waardering voor de competenties van kraamverzorgenden van andere kraamzorgorganisaties (benchmark). Op alle competenties scoort Kraamzorg de Waarden beter dan de benchmark!

Je ziet bijvoorbeeld dat kraamverzorgenden van Kraamzorg de Waarden 6% beter beoordeeld worden op oplettendheid/aandachtigheid dan kraamverzorgenden bij andere kraamzorgorganisaties.

Monitor 1

Ook de waardering van de cliënt voor de samenwerking met de verloskundige, de mate waarin de kraamverzorgende rekening houdt met wat de cliënt wel of niet kan en rekening houdt met de persoonlijke situatie van de cliënt is bij Kraamzorg de Waarden hoger dan bij andere kraamzorgorganisaties.

Je kunt dit zien in onderstaande grafieken, waarbij links opnieuw de uitkomsten van Kraamzorg de Waarden worden getoond en rechts de uitkomsten van andere kraamzorgorganisaties.

De samenwerking tussen de kraamverzorgende van Kraamzorg de Waarden met de verloskundige wordt maar liefst 8% beter beoordeeld dan bij andere kraamzorgorganisaties.

Monitor 2

Monitor 3

Werkzaamheden in het huishouden worden 8% beter beoordeeld bij Kraamzorg de Waarden.

We weten dat de kwaliteit van zorg bij Kraamzorg de Waarden belangrijk is en continue aandacht heeft. We besteden veel tijd aan het inwerktraject van nieuwe medewerkers en bijscholing

Deze uitkomsten laten zien dat Kraamzorg de Waarden ook aantoonbaar zorg van hoge kwaliteit levert, hoger dan binnen de benchmark.

Vragenlijst

Sinds februari 2018 vindt de evaluatie met de cliënt bij Kraamzorg de Waarden na de zorg plaats door middel van een landelijk gevalideerde  vragenlijsten, namelijk de Repro-Q en Clik .

De Clik vragenlijst is een gevalideerde vragenlijst specifiek voor de kraamzorg, waarin vragen worden gesteld over de competenties van de kraamverzorgende en de algehele zorgverlening door de kraamzorgorganisatie.

De Repro-Q vragenlijst is een vragenlijst die gemaakt is voor de gehele keten van de Geboortezorg. Hierin worden vragen gesteld over de algehele beleving en tevredenheid van de cliënt over de zorgverlening voor de bevalling, bij de partus én de zorg na de bevalling. De uitkomsten van deze vragenlijst kunnen geanonimiseerd worden gedeeld met het verloskundige samenwerkingsverband (VSV) waar wij als organisatie deel van uit maken. Het doel is verbetering binnen de keten Geboortezorg. De ontwikkeling van de Monitor in de Zorg maakt hier een belangrijk onderdeel van uit, zie onderstaand bericht.

De respons van deze vragenlijsten bedraagt in 2019 gemiddeld 49%. Voor deze (langere) vragenlijst is dit een hoge respons.

Ontwikkeling Monitor in de Zorg

Kraamzorg de Waarden is in samenwerking met het meet- en onderzoeksbureau Triqs bezig met het ontwikkelen van een digitale website Monitor in de Zorg.

Monitor in de Zorg biedt aan verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV ‘s) een kwaliteitssysteem waarbij uitkomsten vanuit verschillende gelederen getoond worden in één kwaliteitsdashboard. Dit dashboard toont uitkomsten op VSV-, branche- en organisatieniveau.

Via dit systeem kunnen VSV ‘s o.a. de cliënttevredenheid real-time inzien, de cijfers t.a.v.de Geboortezorg en ook incident- en klachtenmeldingen doen binnen de Geboortezorg.

De planning is dat Monitor in de Zorg einde februari 2020 in gebruik genomen kan worden door de VSV ‘s.

Voor meer informatie, kijk op www.monitorindezorg.nl of neem contact op met Cora Rehorst, Stafmedewerker Kwaliteit Kraamzorg de Waarden, telefoonnummer 088 130 17 17.

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?