Hoe word ik snel zwanger?

Terug naar overzicht

Hoe word ik snel zwanger?

Vroeg naar de verloskundige

De verloskundige? Ja, echt. Deze komt meestal pas in beeld in de eerste maanden van de zwangerschap, maar wist je dat je beter al een afspraak kunt maken zodra je een kinderwens hebt? Dat kan overigens ook bij je huisarts of een gynaecoloog zijn. Zo worden eventuele risicofactoren in kaart gebracht en krijg je advies over mogelijke aanpassingen in je levensstijl of medicijngebruik.

snel zwanger worden meisje

Ken je eisprong

Even praktisch: zwanger worden is een precisiewerkje waarbij de sterren precies goed moeten staan. En dat is bij jou een paar dagen voor en tijdens je eisprong. Met een regelmatige cyclus kun je het moment van je eisprong eenvoudig berekenen of via de temperatuurmethode ontdekken. Gaat je cyclus gewoon zijn eigen gang, dan kun je met een ovulatietest (drogist) eenvoudig testen wat je vruchtbare dagen zijn.
Weetje: in de dagen wat langer vóór de eisprong is de kans op een meisje groter. Blijken vrouwen tóch echt meer geduld te hebben!

Probeer het, met mate

Nu je weet wanneer je vruchtbare dagen zijn, is het verleidelijk om het dan maar zo vaak mogelijk te proberen. Maar elke 2 of 3 dagen gemeenschap werkt beter. De kwaliteit van de zaadcellen is dan optimaal. Ook een tip: neem ontspannen de tijd en blijf na afloop nog even liggen. Niet voor niets worden veel stellen sneller zwanger tijdens een ontspannen vakantie...

Fit en energiek

Zo gezond en gevarieerd mogelijk eten is niet alleen belangrijk tijdens je zwangerschap. Het kan ook de kans om zwanger te raken vergroten. Het laten staan van alcohol en sigaretten helpt hierbij. Daarnaast daalt het risico op complicaties tijdens je zwangerschap aanzienlijk als je nu al stopt.
Overmatig sporten is nu niet zo’n goed idee, maar regelmatig bewegen wel. Kortom, zorg goed voor jezelf.

zwanger worden alcohol roken

Zijn menu

Zwanger word je met z’n tweeën. Het is een beetje van hem en een beetje van jou. Ook voor je partner geldt: een gezonde leefstijl bevordert niet alleen de kwaliteit van de zaadcellen, maar ook zijn vruchtbaarheid. Koop dus ook voor hem voldoende verse groenten, (wal)noten en fruit. En maak eens een lekkere chili con carne voor een goede dosis peulvruchten. Vervang wel het Mexicaanse biertje door een glas water. Alcohol is een ware aanslag op de vruchtbaarheid. Net als roken en andere genotsmiddelen trouwens.

Zijn skinny jeans en andere liefdes

Hij is er misschien niet uit te slaan, maar een strakke spijkerbroek of andere knellende onderkleding is in deze periode niet zo’n slim idee. Krap betekent ook warm (in het kruis) en daar worden zaadcellen wat slaperig van. Ook lange stukken op de (race)fiets zitten kan dit effect hebben. Wekelijks beweging als hardlopen, wandelen of zwemmen is dan wel weer prima.

zwanger worden strakke kleding

Blijf zen...

Druk aan de slag gaan met alle bovenstaande tips, kan er wel eens voor zorgen dat je nergens anders meer mee bezig bent. Zeker als de wens héél erg groot is. Spanning heeft door het stress-hormoon echter weer niet zo’n positief effect op snel zwanger worden. Daarom is onze nummer één tip: ontspan. Maak elkaar geen verwijten. Zeker als het niet direct wil lukken. Bedenk dat ruim één op de tien stellen niet binnen een jaar zwanger is.
Het is en blijft een klein wonder van de natuur. Naast optimale omstandigheden en een goede conditie van jullie allebei, heb je ook gewoon nog steeds een flinke portie geluk nodig!

Lees ook: welke zwangerschapstest  moet ik hebben? En Zwanger, en nu? 

Dit zijn onze tips, heb je zelf ook nog een goede tip? Laat hem hieronder achter!

Juni 2017

Reacties (1)

Mindy

maar 1 op de 10 stellen wordt zwanger binnen een jaar? Klopt dat? Dat lijkt me toch wat weinig, ik lees op andere sites dat 1 op de 10 (gezonde) stellen NIET zwanger wordt binnen een jaar....
Verder een overzichtelijk artikel, fijn!

 

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?