Terug naar overzicht

Borstvoeding en koffie

Ben jij ook zo'n koffie addict? Dan kijk je vast uit naar het moment na de bevalling dat je weer lekker kunt genieten van je dagelijkse dosis koffie. Tijdens je zwangerschap adviseert het Voedingscentrum om niet meer dan 1 kopje koffie per dag  te drinken vanwege de caffeïne. Maar hoe zit dat eigenlijk na de bevalling als je borstvoeding wilt geven? Gaan borstvoeding en koffie samen?

Wat jij als moeder eet en drinkt komt voor een deel ook terecht in je borstvoeding en daarmee ook bij je kindje. De vraag is dus in hoeverre je kindje de caffeïne uit koffie binnen krijgt en of borstvoeding en koffie goed samengaan. 

Kopje koffie Koffie en borstvoeding Kraamzorg de Waarden

Drink met mate

Dat je met een baby en het bijbehorende slaapgebrek af en toe snakt naar een kopje koffie is heel normaal. En als je een gewone gezonde baby hebt, mag je ook gewoon koffie drinken als je borstvoeding geeft. Maar let er op dat je dit met mate doet. Drink niet meer dan 4 kleine kopjes of 2 grote koppen.

De effecten van koffie voor je baby

Drink je niet meer dan 4 kleine of 2 grote kopjes koffie per dag, dan heeft je kindje hier weinig tot geen last van. Maar veel caffiëne is wel van invloed op het hartritme en slaapritme van je baby. Je baby kan er dus wel op reageren door onrustig te worden.

Baby onrustig Koffie en borstvoeding Kraamzorg de Waarden

Andere producten met caffeïne

Koffie is niet het enige product met caffeïne. Ongemerkt krijg je misschien wel meer caffeine binnen dan je denkt. In het schema hieronder van het Voedingscentrum zie je in welke producten allemaal caffeïne zit, zodat je hier rekening mee kunt houden. 

Koffie en borstvoeding Kraamzorg de Waarden

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?