Terug naar overzicht

Borstvoeding en anticonceptie

Borstvoeding kan de vruchtbaarheid beïnvloeden. Wanneer je borstvoeding geeft, zonder bij te voeden, kan het langere tijd duren voor je weer menstrueert. Dit betekent echter niet dat er geen eisprong kan plaatsvinden.

Voordat je menstruatie terugkeert, vindt er vaak een waarschuwingsbloeding plaats. Dit bestaat uit een lichte bloeding of slijmafzetting. Je kunt er rekening mee houden dat je weer een eisprong krijgt. Er zijn uiteraard diverse mogelijkheden om een keuze te maken voor een manier van anticonceptie. Overleg met je huisarts wat voor jullie het meest geschikt is. Wij lichten een aantal mogelijkheden toe.

De combinatiepil

Deze pil wordt, vooral de eerste maanden, bij het geven van borstvoedingafgeraden. Deze pil kan zowel de kwantiteit als de kwaliteit van borstvoeding beïnvloeden. Naast progestageen zit ook oestrogeen in deze pil. Vooral oestrogeen heeft negatieve invloed op de borstvoeding.

Pil Borstvoeding en anticonceptie Kraamzorg de Waarden

De minipil en prikpil

Deze bevatten uitsluitend progestageen. De minipil moet elke dag ophetzelfde tijdstip worden ingenomen, zonder stopweek. De prikpil wordt om de drie maanden gegeven. Deze minipil en prikpil zijn goed te gebruiken bij borstvoeding.

Het condoom

Heeft geen invloed op de borstvoeding.

Het koperspiraaltje

Heeft geen invloed op de borstvoeding. Het spiraaltje kan een aantal weken na de bevalling geplaatst worden.

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?