Terug naar overzicht

Academische Werkplaats Kraamzorg: werken aan de beste start voor toekomstige generaties

Kraamzorg is uniek – als enige zorgverlener komt de kraamverzorgende een week lang achter de voordeur in een jong gezin tijdens de eerste dagen na de geboorte van een kind. Als zodanig heeft de kraamverzorgende een belangrijke signalerende functie en is zij de spil in het geven van een goede start aan elk kind, en elk gezin. De kraamzorg heeft een grote landelijke dekking (95% van alle pasgeborenen krijgt kraamzorg), en kan een belangrijke preventieve rol spelen.

Wat is de Academische Werkplaats
De Academische Werkplaats Kraamzorg is een structureel samenwerkingsverband tussen het Amsterdam UMC en kraamzorgorganisaties Naviva en De Waarden. Er zijn nauwe banden met verschillende disciplines en organisaties die vertegenwoordigd zijn in een stuurgroep (verloskunde, gynaecologie, kindergeneeskunde, kinder- en volwassen psychiatrie, jeugdgezondheidszorg, huisartsgeneeskunde, epidemiologie, GGD).

Wat doet de Academische Werkplaats Kraamzorg
De Academische Werkplaats is de plek waar praktijk en onderzoek met elkaar verbonden worden. We willen ervoor zorgen dat kinderen de beste start krijgen, met optimale kraamzorg die verbinding legt met andere disciplines waar dat nodig is. Door gezamenlijk onderzoek op te zetten en uit te voeren, en de bevindingen te vertalen in de praktijk en het onderwijs willen we actief bijdragen aan een goede start voor elk kind en bijdragen aan het fundament van gezonde toekomstige generaties.

Academische Werkplaats in 2020
Op dit moment zijn we bij De Waarden nog druk bezig met het experiment Kraamzorg op Maat. In de loop van 2020 zal nieuw onderzoek naar de beste start worden opgestart. We zullen regelmatig een update geven van de stand van zaken. Meer informatie over Kraamzorg op Maat vind je hier.

Laat je reactie achter

Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location
Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?